Ankara'da şehit diplomatlar için Dışişleri Şehitliği'nde anma töreni düzenlendi

TAKİP ET

Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar: - "Terör örgütlerinin her zaman hedefinde bir ülke olarak Türkiye, terörle mücadelesini ulusal ve uluslararası alanda kararlılıkla sürdürmektedir"

Şehit Türk diplomatlar, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi dolayısıyla Ankara'da bulunan Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki Dışişleri Şehitliği'nde düzenlenen törenle anıldı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar, Bakanlık mensupları, şehit aileleri ve başkentteki yabancı misyon temsilcilerinin katıldığı tören, saygı duruşuyla başladı.

Bakan Yardımcısı Akçapar, törende yaptığı konuşmada, tüm şehitleri rahmet ve minnetle andığını belirterek, 6 Şubat'taki depremlerde ülkenin en büyük felaketlerinden birini yaşadıklarını söyledi.

- Depremde yaşamını kaybedenler anıldı

Depremin yıkımını, etkilenenlerin acısını kalplerinin derinliklerinde hissettiklerini dile getiren Akçapar, şu ifadeleri kullandı:

"Deprem, Bakanlığımız personelini de doğrudan etkiledi. Hatay temsilcimiz, meslektaşımız ve çok sevgili dostum Büyükelçi Devrim Öztürk ile değerli mesai arkadaşımız Gökhan Aytaç'a ilişkin haberlerle sarsıldık. Birçoğumuz, yakınlarımızı, dostlarımızı, tanıdıklarımızı kaybettik. Bir ulus olarak yas tuttuk, tutuyoruz. Bu vesileyle depremlerde hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır diliyorum. Ruhları şad olsun."

Akçapar, terörün dün olduğu gibi bugün de insanlığın ortak düşmanı olduğunu vurgulayarak, "Terör örgütlerinin her zaman hedefinde bir ülke olarak Türkiye, terörle mücadelesini ulusal ve uluslararası alanda kararlılıkla sürdürmektedir." ifadesini kullandı.

- "Türk Dışişleri Bakanlığı Teşkilatının yaşadığı bu trajedinin dünya diplomasi tarihinde eşi benzeri yoktur"

Türkiye'nin terörle sınavının 1970'li yıllarda Dışişleri Bakanlığı mensuplarına yönelik menfur suikastlarla başladığını anlatan Akçapar, şunları dile getirdi:

"ASALA, sözde Ermeni Soykırımı İntikam Komandoları (JCAG), 17 Kasım, PKK gibi terör örgütleri tarafından düzenlenen saldırılarda diplomatlarımız, kamu görevlilerimiz ile aile fertlerinden 41 insan şehit olmuş, çok sayıda mensubumuz yaralanmıştır. Türk Dışişleri Bakanlığı Teşkilatının yaşadığı bu trajedinin dünya diplomasi tarihinde eşi benzeri yoktur. İnsanlığın ortak değerlerini savunan barış elçisi diplomatlarımızı terörle susturmak isteyenler, tarihin karanlık sayfalarına hapsolmaya mahkumdur."

Akçapar, bugün bazı çevrelerin diplomatları katleden teröristleri övdüklerini ve onları adeta kahramanlaştırdıklarını hayretle ve esefle gördüklerine dikkati çekerek, "Terör meşru değildir, meşru gösterilemez. Kökeni, ideolojisi, hedefi, tezahür şekli ne olursa olsun terörizmin her türüyle mücadelede kararlılık ve uluslararası işbirliği elzemdir." mesajını verdi.

Konuşmanın ardından törende şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.


AA