Başakşehir Tiyatro Akademisi'nde sertifika töreni düzenlendi

TAKİP ET

Başakşehir Tiyatro Akademisi'nde 9 ay süren eğitimlerini tamamlayan öğrenciler için sertifika töreni düzenlendi. Akademi öğrencileri, sertifika töreni öncesinde konuklara dört oyun sahneledi.

Başakşehir Tiyatro Akademisi'nde 9 ay boyunca deneyimli tiyatroculardan eğitim alan oyuncu adayları için sertifika töreni düzenlendi. Emin Saraç Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çoşkun, sanatçı Cengiz Küçükayvaz, Başakşehir Tiyatro Akademisi eğitmenleri ve öğrencilerin aileleri katıldı.

DÖRT OYUN SAHNELENDİ

Akademi öğrencileri, sertifika töreni öncesinde dört oyun sahneledi. İlk olarak Adam Asmaca oyunu ile sahneye çıkan genç tiyatrocular, daha sonra Tiyatro Provası, Sinsirella Cırrık Kuşu ve Göster Kimliğini Şükran oyunlarıyla yeteneklerini sergiledi. Başakşehir Tiyatro Akademisi'nden mezun olan öğrenciler, sertifikalarını Başkan Kartoğlu'nun elinden aldı.

GENÇLER BÜYÜK EMEK VERİYOR

Tiyatroya önem verdiğini belirterek, gençleri tebrik eden Kartoğlu, Tiyatroya gönül veren gençler büyük emek veriyor. Bugün çok güzel bir şeye şahitlik ettik. Başakşehirli isterse üretir. Buradaki başarılı oyunların başka ilçelere de taşınmasını istiyorum. Her bir tiyatrocu kardeşime çok teşekkür ediyorum diye konuştu.


DHA