Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 45'inci anaokulunu İslahiye'de açtı

TAKİP ET

GAZİANTEP'te, sanatçı Gülben Ergen'in başkanlığını yaptığı 'Çocuklar Gülsün Diye Derneği', 45'inci anaokulunu depremin vurduğu İslahiye ilçesinde açtı.

​İslahiye'nin Boğaziçi Mahallesi'ne yapılan iki derslikli 100 öğrencinin faydalanacağı Çocuklar Gülsün Diye BTF Anaokulu'nun açılış törenine; Gaziantep Vali Vekili Muhammet Önder, İslahiye Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Çocuklar Gülsün Diye Derneği Başkanı Gülben Ergen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çetin, kurum amirleri ile bölge halkı katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler çeşitli gösteriler sundu.

Törende konuşan sanatçı Gülben Ergen, kurucusu ve başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği'nin 45'inci anaokulunu Gaziantep'in İslahiye ilçesinde açtıkları için mutlu olduğunu belirterek  Depremde etkilenen 11 afet bölgesine 11 anaokulu sözü verdik. Diyarbakır, Kahramanmaraş ve bugün de Gaziantep'teyiz. Diğer bölgelerimize uzanan önemli ve sorumluluk dolu yolculuğumuz devam ediyor. Yurt içi ve dışından gelen yardımlarla oluşturduğumuz anaokulumuzu yavrularımızla buluşturuyoruz. Depremden etkilenen çocuklarımızın bugünden itibaren sevinçlerini ve mutluklarını paylaşıyoruz. Hiçbir şekilde depremi unutmayalım, unutturmayalım dedi.

Gaziantep Vali Vekili Muhammet Önder ise hayırsever ve sivil toplum kuruluşlarının eğitime desteğinin önemli olduğunu belirterek, Geleceğimizin teminatı evlatlarımızın eğitim için sorumluluk üstlenen ve farkındalık oluşturan 'Çocuklar Gülsün Diye Derneği'ne ve başkanı Gülben Ergen'e teşekkür ediyorum diye konuştu.
DHA