"İstanbul e-ticarette dünyanın başkenti olacak"

TAKİP ET

WORLDEF Başkanı Ömer Nart, global e-ticaret etkinliği WORLD ECOMMERCE FORUM'un hedeflerini değerlendirdi. İstanbul'daki beş büyük etkinlik mekanını eş zamanlı olarak 1 hafta boyunca kullanacaklarını vurgulayan Nart, En büyük e-ticaret etkinliğine ev sahipliği yapacak İstanbul, e-ticaretin dünya başkenti olacak dedi.

E-ticaret, dijital çağda yükselişini sürdürürken, genel ticaret içinde önemli bir güç haline geldi. Tüketicilerin alışveriş yapma şeklini yeniden şekillendiren e-ticaret, perakende sektöründe değişime yol açtı. Uluslararası e-ticaret platformu WORLDEF, düzenlediği e-ticaret etkinlikleri ve eğitimlerini sürdürüyor. WORLDEF Başkanı Ömer Nart, WORLD ECOMMERCE FORUM özelinde kısa ve orta vadeli hedefleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

DÜNYANIN EN BÜYÜK E-TİCARET ETKİNLİĞİNE HAZIRLANIYORUZ

Ömer Nart, WORLDEF'in 2030 vizyonu çerçevesinde dünyanın en büyük e-ticaret etkinliğine hazırlandıklarını söyledi. Global e-ticaret etkinliği WORLD ECOMMERCE FORUM'un bu yıl onuncusunu düzenleyeceklerini hatırlatan Nart, WORLD ECOMMERCE FORUM global e-ticaret ekosisteminin en prestijli etkinliklerinden biri haline geldi. Bu yıl düzenleyeceğimiz forumda 100 binden fazla ziyaretçiyi ağırlıyoruz. Önümüzdeki yıllar WORLD ECOMMERCE FORUM'un sıçrama yılları olacak diye konuştu.

1 MİLYON ZİYARETÇİYİ AĞIRLAYACAĞIZ

Ömer Nart, İstanbul Fuar Merkezi, TÜYAP, İstanbul Kongre Merkezi, Haliç Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Kongre Merkezini eş zamanlı 1 hafta boyunca kapatmayı planlıyoruz. Benzeri olmayan bir konseptte düzenleyeceğimiz bu etkinlikte 1 milyon ziyaretçiyi ağırlayacağız. İnşallah yerkürenin en büyük etkinliği olacak ifadesini kullandı.

Tüm dünyadan devlet liderleri, hükümet temsilcileri, bakanlar, yatırımcılar, girişimciler, STK'lar, üreticiler, tedarikçiler, servis sağlayıcılar ve startup'lar e-ticaret ekseninde WORLD ECOMMERCE FORUM'da buluşacak diyen Ömer Nart, şu ifadeleri kullandı:

Dünyanın en büyük e-ticaret etkinliği olarak planladığımız bu konsept, global e-ticaret ekosistemine odaklanan benzersiz bir etkinlik olarak tüm dünyada ses getirecek. E-ticaret sektöründeki dönüşüm devam ederken, e-ticaretle teması olan sektörler de dönüşüyor. Teknolojik gelişmelere paralel olarak dronla teslimat, komutla online alışveriş, ödeme sistemlerinde sorunsuz çözümler gibi yöntemler e-ticaret deneyimlerini farklılaştırıyor. E-ticaretin küresel etkisi ve dönüştürücü gücü, perakende sektörünün geleceğini de şekillendiriyor. Bu noktada Türkiye'nin küresel e-ticaret ekosistemindeki konumu çok önemli. Türkiye; internet penetrasyonu, üretim kalitesi, tedarik zincirindeki rolü, online tüketici profili ve teknolojik gelişmelere uyumlu nüfusu ile bölgesel e-ticaretin merkezinde bulunuyor. Birçok açıdan e-ticaretin lokomotifi olan İstanbul ise, global e-ticaret yatırımcıları için gözde lokasyonlardan biri haline geldi. WORLD ECOMMERCE FORUM etkinlikleri ile İstanbul'un global e-ticaretteki konumunu güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Böylece İstanbul e-ticaretin dünya başkenti olacak.

Nart, WORLD ECOMMERCE FORUM ile Türkiye'nin bölgesel e-ticaret merkezi olma vizyonuna katkı sunmaya devam ettiklerini de sözlerine ekledi.


DHA