Türkiyede'ki seçimlerin arkasında kremlin'in gölgesi var

TAKİP ET

Boyan Radoikov: Türkiye'deki seçimlerin arkasında Kremlin'in gölgesi var. Sinan Ogan, KGB personeli için bir eğitim merkezi olan MGIMO'dan mezun oldu

Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (Rusça: Московский государственный институт международных отношений, MGIMO), Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (MGIMO Üniversitesi) uluslararası alanda profesyoneller hazırlayan bir bilim merkezidir. Rusya Federasyonu'nun en elit üniversitesidir. MGIMO Universitesi Rusya'nın beyin takımının yetiştirildiği en saygın kurumdur.. 

Radoikov'a göre, Türkiye'deki seçim solitaire düzenlemesinde Rus bağlantısı göze çarpıyor. Radoikov, başka bir ilginç bağlantıyı vurguladı - Bakü'nün etkisi. Türkiye’deki muhalefet partilerine göre bu karar  Türkiye'de verilmedi. Bakü'de karar verildi. Birçok analist önemli bir gerçeği gözden kaçırıyor - Ogan Azerbaycan kökenli. Bakü ve Moskova'dan mezun oldu ve mükemmel Rusça konuşuyor. Sinan Ogan, televizyona çıkmadan ve Erdoğan'a desteğini açıklamadan önce, Aliyev ile Erdoğan arasındaki dostane ilişkileri iyi bilindiğini söyleyen Aliyev'den (Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, b. ed.) bizzat bir telefon aldı.

 

MGIMO