Tuzla'da depremzede aileler için Çocuk Girişimciler Çarşısı açıldı

TAKİP ET

Tuzla Belediyesi tarafından ortaokul öğrencilerinin girişimciliği öğrenmesi, sosyal hayata alışmaları için düzenlenen 2'nci Çocuk Girişimciler Çarşısı açıldı. 500 girişimci çocuk, çarşıda kurulan stantlarda kitap, oyuncak, takı, hediyelik eşya ve yiyecek gibi birçok ürünü satışa çıkardı. 2 gün sürecek çarşıdaki satışlardan elde edilen gelir depremzede ailelere gönderilecek. 

Tuzla Belediyesi tarafından ortaokul öğrencilerinin girişimciliği öğrenmesi, kendi parasını kazanmanın mutluluğunu yaşaması ve sosyal hayata alışmaları için uygulamaya aldığı 'Çocuk Girişimciler Çarşısı' nın ikincisi, depremzede aileler için 31 Mart'ta başladı. Ortaokul öğrencilerini evlerinde kullanmadıkları ihtiyaç fazlası eşyalarını, Tuzla Belediyesi tarafından kendilerine ücretsiz olarak tahsis edilen stantlarda satabiliyor. 8-14 yaşındaki çocuklar, ekonomik farkındalık oluşturulması amacıyla kurulan stantlarda, kendi getirdikleri ürünleri vatandaşların beğenisine sunarak satışlarını gerçekleştirdi. Satışlardan elde edilen gelirler, çarşı girişine konulan kumbaralara atılarak, depremzede ailelere ulaştırılması planlanıyor.

Çocuklara geleceğin bireyleri olarak, kendini tanımanın ve ticari ahlakın kazandırılması, eskinin değerlendirilmesi, geri dönüşüm bilincinin artırılması ve atık yönetimine destek olunmanın bilincinin aşılanması hedefleniyor. 2 gün sürecek Çocuk Girişimciler Çarşısı, Tuzla Marina'da ziyaretçilerine açık olacak. Düzenlenen etkinliğe katılan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da stantları gezerek girişimci çocukları tebrik etti.

BURASI TECRÜBE KAZANIP DENEYİMLEME LABORATUVARIDIR

Etkinlikte konuşan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Bugün girişimci çocuklarımızlayız. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle 2'nci kez düzenlemiş olduğumuz Çocuk Girişimciler Çarşısı aslında bir tecrübe kazanma, bir deneyimleme laboratuvarıdır. Çocuklarımızı hayata erken başlatan bu proje ile onlara bir malın, ürünün değere çevrilmesini, girişim ve bireysel gelişimlerini amaçlıyoruz. Aynı zamanda buranın özelliği, kendisinin sahip olduğu eski bir eşyayı, ürününü başka birilerine verebilmek ve o başka birisine verirken de bunu en iyi şekilde ekonomik değere çevirebilmek. Ama bir başka bir özelliğiyse ikinci defa kullanıma geçen her bir ürün demek ki bu enerji tasarrufu demektir. Bu da dünyanın daha sürdürülebilir olması demektir dedi. 

Geleceğe dair daha bir yaşanabilir dünya bırakmak için enerji tasarrufunun önemine değinen Yazıcı son olarak şunları söyledi:

Buradaki elde edilecek kazançlarla deprem bölgesindeki depremzede çocuklarımıza da katkı sağlayacaklar. Bu da sosyal sorumluluk ve insani açıdan önemli bir şeydir. Bu açıdan da bakıldığında aslında projenin birçok yönü var. Katılan bütün öğrencilerimize ve Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. İnşallah çocuklarımıza daha sürdürülebilir bir gelecekle daha yaşanabilir bir geleceği, bireysel gelişimlerini en iyi noktaya kadar geliştirmiş bir dünyayı hep birlikte kuracağız. Emine Erdoğan Hanımefendinin başlatmış olduğu Sıfır Atık projesi için de çok önemli bir katkı sağlaması bizim için dünyaya armağan edilecek bir adım olduğunu da düşünüyor, herkese hayırlı olsun diyorum.

Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu ise Bu çarşının faydasını, çocuklarımızın karakterlerine ve gelişimlerine katkısına olan inancımla heyecan taşıyorum. Bunu paylaşmak istiyorum. Bu fuar kendi oyuncaklarını birbirlerine satarak girişimcilik ruhunu geliştirsin diye başladı ifadelerini kullandı. 

EVDE NEYİM VARSA DEPREMZEDELER İÇİN ÇARŞIYA GETİRDİM

 14 yaşındaki girişimci Yusuf Selahattin Kartal da Depremde benim de tanıdıklarım vefat etti. Allah hepsine rahmet etsin. Biz de bu çarşıya; depremzede ailelerimiz, arkadaşlarımız, yakınlarımıza yardım olsun diye katıldık. Evimizde kullandığımız ya da kullanmadığımız eşyaları buraya getirdik. Depremzede ailelerimiz için para topluyoruz. İnşallah güzel satışlar da yaparız. Böyle bir etkinlik düzenlenip bize imkân sunulduğu için de Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'ya teşekkür ederiz. Evde otururken depremzedeler için 'ne yapıp etsem' diye düşündüm. Sonuçta oraya da gidemiyorum. Ben de buraya kaydoldum ve satışımı yapıyorum. Evden kullanmadığım oyuncaklarımı, elbiselerimi, kitaplarımı hepsini getirdim buraya. Sonuçta bunlar boş bir şey gitmeyecek. Biz kitap okuyabiliyoruz, elbiselerimiz var. Onların niye elbiseleri olmasın? Onları niye kitapları olmasın diye konuştu. 

HERKES YARDIM ETMELİ

Memleketi Kahramanmaraş'ta birçok akrabasını kaybettiğini belirten 12 yaşındaki girişimci Zeynep Naz Samur ise Depremzede kardeşlerimiz için bağışta bulunmak istedim. O yüzden buradayım. Benim giymediğim, annemin giymediği bütün tişörtleri ve benim okuduğum, beğendiğim bütün kitapları getirdim. Satışlarımız iyi gidiyor. Şu an 50 liralık satış yaptım. Bu organizasyon bence çok güzel olmuş. Yardımseverler yapıyor bunu. Bence herkes yardım etmeli çünkü bu olay herkesin başına gelebilir dedi.


DHA