Üsküdar'da "Asra 1 Kala" dijital gösterimi yapıldı

TAKİP ET

ÜSKÜDAR'da  Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Cumhuriyetin 100. Kuruluş yılı ve Türkiye Yüzyılı dolayısıyla geçmişten geleceğe çevre ve şehircilik alanında Türkiye'nin atılımlarının anlatıldığı Asra 1 Kala Dijital Gösterimi gerçekleştirildi.

Asra 1 Kala Projesi kapsamında Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze çevre ve şehircilik alanında yapılan çalışmalar, Üsküdar Meydan'da kurulan Dijital Deneyim Alanında gösterimi gerçekleşti.15 gün devam edecek dijital gösterimde çevre ve şehircilik alanında dünden bugüne yapılan hizmetler Millet Bahçeleri, Sosyal Konut Projeleri, Kentsel Dönüşüm, İklim Değişikliği ile Mücadele, Sıfır Atık, Yeşil Kalkınma Devrimi başlıkları ele alındı. İnsan odaklı kentleşmenin inceliklerine dikkat çekilen gösterimde, 'Türkiye Yüzyılı'na giden yolda çevre ve şehircilik alanında geçmişten günümüze ayna tutularak, geleceğe dair fikirler paylaşıldı. 

Proje sorumlusu Doç. Dr. Ece Baban yaptığı açıklamada Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan itibaren günümüze kadar, 1 asır içerisinde ülkemizi geliştiren tüm alanlarda ve tüm konularda, bugüne kadar atılmış olan tüm adımlarda, hangi deneyim alanlarını yaşadık, neler gerçekleşti, tarihe kısa bir yolculuk yapıyoruz. Bu güne gelmemizde hangi temeller atılmış, çevre, sanayi sağlık, ulaşım, ve teknoloji konusunda Türkiye'nin Türkiye olmasını sağlayan aslında tüm önemli konuları tarihsel bir yolculuk yaparak 1923'ten itibaren günümüze kadar 1 asır boyunca neler yaşandığını Türk halkıyla buluşturmak için aslında burada önemli bir dijital deneyim alanı oluşturuldu. Teknoloji ile tarihi birleştirdik. Hem tarihimize sahip çıkabilmek, tarihte yaşananları tekrar hatırlatabilmek açısından, hem de geleceğe önemli bir perspektif tutabilmek açısından önemli. Dijital deneyim alanında, Üsküdar meydanda tüm Türk halkını buraya bekliyoruz. Bugün çevre ve iklim konusunda, sıfır atık projesi ile ilgili, Türkiye'nin gerek kendi topraklarında, gerek de dünyada tüm bu iklim, çevre, şehirleşme konusunda yaptığı atılımlarla, verdiği emekle ilgili bir dijital deneyim alanı oluşturuldu. 15 gün boyunca bu konuda bilgiler verilmeye devam edecek, daha sonrasında 15 günde bir önümüzdeki dönemde ulaştırma alanında, daha sonrasından sanayi alanında, yaklaşık 6 ay boyunca devam edebilecek bir projeden bahsediyoruz diye konuştu.
DHA